Salderen van energie

Sepa green stimuleert de eigen productie van energie, onder andere via Sepa green Solutions.
Daarnaast willen wij transparant zijn in de wijze waarop eigen geproduceerde stroom wordt verrekend met de geleverde stroom.
De wijze waarop Sepa green omgaat met het zogenaamd salderen van energie staat onderstaand beschreven.

Een klant van Sepa green komt in aanmerking voor saldering als deze te boek staat als kleinverbruiker met een aansluiting < 3x80A. De klant dient bij zowel de netbeheerder, als bij Sepa te melden dat er sprake is van eigen productie.
Verder dient de klant in het bezit te zijn van een elektriciteitsmeter met een telwerk voor terugregistratie. Bij een “oude” meter zal de teruglevering automatisch direct in mindering worden gebracht op het verbruik.
Zodra er sprake is van saldering, saldeert Sepa de eigen productie tegen het afgesproken leveringstarief. Dit is het contractueel vastgelegde tarief, inclusief energiebelastingen en btw.

Indien er sprake is van een positief saldo door opwekking, dan wordt er over de netto teruglevering wel een terugleververgoeding vergoed, maar zonder energiebelasting en btw.
Als terugleververgoeding hanteert Sepa green standaard het afgesproken leveringstarief. Deze terugleververgoeding geldt tot een netto teruglevering van 5.000 kWh per jaar. Bij een netto teruglevering hoger dan 5.000 kWh wordt vervolgens 75% van het leveringstarief uitgekeerd, zonder belastingen.

De terugleververgoeding is conform de levering, waarbij er indien er sprake is van dubbeltarief sprake is van dubbel terugleveringstarief. Zoals geschetst is deze bij netto teruglevering (meer productie, dan afname) zonder belastingen.

Voor het contracteren van teruglevering zijn specifieke contracten beschikbaar.
U kunt hierom vragen bij uw adviseur.

Wij hopen dat bovenstaande informatie volledig en helder is.
Indien u echter nog vragen heeft hierover of een eventueel andere specifieke vraag omtrent salderen en teruglevering, dan kunt u hierover contact opnemen met onze backoffice via het telefoonnummer 088-0124800.

Indien u geïnteresseerd bent in eigen productie kunt u ook gerust eens vrijblijvend contact opnemen met één van onze medewerkers van Sepa green Solutions. Dit kan via 088-0124820.

De voordelen van Sepa Green

  • Produceert en levert duurzame energie in Nederland.
  • Koppelt duurzame energie-productie aan duurzame verbruikers.
  • Garandeert met certificaten de duurzaamheid van de energie.
  • Maakt de productie van duurzame energie transparant.
  • Investeert in duurzame energie-opwekking in Nederland.
  • Draagt bij aan het terugdringen van de Co2 uitstoot.