Energie besparen met een betere isolatie in huis

energie besparende tipsHet veranderende klimaat speelt binnen steeds meer huishoudens een belangrijke rol, waardoor mensen op zoek gaan naar mogelijkheden om energie te besparen. Niet alleen is het besparen van energie beter voor het milieu, ook in uw portemonnee zult u het verschil ieder jaar merken. Er zijn verschillende manieren om energie te besparen in huis!

Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een warmere trui, het uitschakelen van de thermostaat in de nacht en als u naar uw werk bent, enzovoorts. Over het algemeen zijn dit tijdelijke verbeteringen van het energieverbruik en zal dit niet tot een structurele verbetering leiden. Beter is het om de algehele isolatie in huis te verbeteren.

Kies voor dubbel glas in plaats van enkel glas

Er zijn in Nederland nog erg veel woningen waar men voor enkel glas kiest in plaats van voor dubbel glas. Met dubbel glas houdt u veel meer warmte binnen uw woning, waardoor het energieverbruik op jaarbasis zal dalen. De investering die u voor het laten plaatsen van dubbel glas moet doen verdient u op deze manier jaarlijks voor een deel terug.

Naast het gebruik van dubbel glas zou u ook kunnen kiezen voor het verbeteren van de isolatie onder uw dakbedekking, omdat warmte opstijgt. Laat bijvoorbeeld extra isolatiemateriaal onder uw dak aanbrengen, wat de warmte voor een groter deel binnen uw woning zal houden.

Hogere isolatiewaarde zorgt voor hogere woningprijs

Naast het feit dat u met een betere isolatie in huis minder energie verbruikt op jaarbasis, neemt ook de isolatiewaarde van uw woning toe. Des te hoger uw isolatiewaarde is, des te meer is uw woning vaak ook waard. Zo zal het makkelijker worden om uw woning op de lange termijn te verkopen. Daarbij heeft u de investering voor de verbetering van de isolatie binnen uw woning op deze manier al snel weer terugverdiend.

Bent u een ondernemer die aandacht heeft voor duurzaam ondernemen. Sepa green is de energieleverancier voor het…

Meer informatie

Bent u een consument die aandacht heeft voor duurzaam leven. Sepa green is de energieleverancier als het…

Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en ontvang uw aanbod op maat!

Meer informatie